Autori români de SF&Fantasy – Ciprian Mitoceanu


Scriitorul român, şi nu doar cel de SF sau Fantasy, este nedreptăţit. Pentru o muncă colosală, pentru o îndemânare şi cunoştinţe ce nu le găseşti la orice colţ de stradă, este răsplătit foarte puţin, infim faţă de efortul pe care îl depune. Vina principală o are autorul însuşi, indiferent de numele lui, pentru că s-a născut într-o ţară în care nu se mai citeşte, pentru că a crescut vorbind şi scriind o limbă, chiar dacă frumoasă, cel puţin nefolositoare. Vina o are şi sistemul cangrenat, sau promovarea defectuoasă. Dar rostul postului nu este nicidecum de a critica ţara, nici pe locuitorii ei. Rostul este acela de a da o mână de ajutor ( e drept, una lipsită de prea multe posibilităţi) sefeului românesc. În săptămânile ce urmează, vreau să pun cititorii blogului meu faţă în faţă cu autorii contemporani de SF din România şi cu principalele lor opere. Încep cu domnul Ciprian Mitoceanu mai degrabă din raţiuni subiective. Îmi e un bun prieten dar un şi mai bun scriitor.

ciprianmitoceanu

Ciprian Mitoceanu s-a născut la Suceava în anul 1976 (deci cu zece ani inaintea mea). A absolvit Facultatea de Litere şi Ştiinţe – Istorie Geografie (Universitatea Ştefan cel mare, Suceava). În prezent locuieşte în Botoşani, dar este profesor de istorie şi geografie la clasele I-VIII în localitatea Mileanca. (Mi-ar fi placut şi mie aşa profesor de istorie…) Este autorul romanului Colţii (Tritonic, colecţia Thriller – detalii sau comanda AICI)

Ciprian Mitoceanu este autorul câtorva povestiri SF publicate in revista online Nautilus:

  • Ultimul AdamAICI
  • Stare de bineAICI
  • Jurnalul unui animal de companie – pe AICI

Romanul în foileton, Amendamentul Dawson este în plină desfăsurare momentan în paginile virtuale ale aceleiaşi reviste, Nautilus, cu un capitol/episod săptămânal cu apariţie în zilele de marţi. Cum lectura este gratuită, ar trebui să fie şi binevenită. Invit la citire pe mic şi mare, cât despre calitatea scriitoricească a domnului Mitoceanu, garantez personal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.