Trecutul esti tu


Dintre trecut, prezent şi viitor, cel mai de rahat e trecutul. Nu-ţi aşezi bine curul confortabil în prezent că ăsta vine şi-ţi bagă una din fundul grădinii de te ia gaia. Imaginează-ţi o biluţă, mai pune una lângă ea şi-apoi dă-le un şut la amândouă. Cam aşa e şi cu trecutul: e ca o lovitură în bile. Trecutul nu suportă liniştea.

Omu’ e făcut să rabde. Şi rabdă nu de voie ci de nevoie, că nu are alternative. Şi dacă le are nu-i convin.

Trecutul distruge prezentul. Pe de altă parte cele mai tari chestii s-au întâmplat în trecutul nostru. Cea mai mare iubire a fost aia care tocmai s-a terminat. Ultimul război a fost cel mai grozav. Glorificăm trecutul de parcă aducem ofrande balaurului doar ca să ne lase în pace. Şi totuşi demonul ăsta aleargă în urma noastră până închidem ochii. Şi zic că încă ne mai devorează şi după aceea prin cei ce ne rămân în urmă. “Omul nu se vindecă, nici gând, doar învaţă să trăiască cu proprile dureri până devin parte a lui” spunea personajul lucid al unei povestiri. Cicatricile unui om sunt amprenta sufletului său. 

Dar din toate astea, la urmă, cel mai şifonat iasă viitorul. Cu un trecut ce macină prezentul viitorul e incert. Am vrea să îndepărtăm fiecare rană dar stigmatul e acolo, chiar şi în conştinţa şi amintirea celui mai curat om de pe Pământ. 

Nu-mi cere să uit. Sunt toate acolo. Le suport. Mă iert. Trecutul mi-e muza. Trecutul eşti tu.

 

Advertisements

7 thoughts on “Trecutul esti tu

 1. nici dupa atatzia ani nu ti-ai dat seama ca kiar nu are rost sa mai incerci ? puteai fi atat de liber si fericit si ai ales de fapt sa-ti batzi jok de tine insutzi. mi-e doar mila de oameni ca tine , ca altceva nu poate sa`mi fie.
  trecutul nici makar nu a fost vreodata pe aproape de tine, mai mult ca sigur simte aceeasi mila. trezeste`te la realitate. sau daca crezi ca viatza ta se rezuma la visarea acelui trecut, atunci sinucidere pishica plakuta.
  oamenii ca tine chiar n`au nici o scuza.

  Like

 2. Nu te opri la acest articol, adună gândurile de aici, trânteşte-le în pielea unui personaj, aruncă-l în vâltoarea timpurilor trecute ce nasc zielele prezente şi le promit pe cele viitoare, fă-l să sufere, sa se împace cu el însuşi şi cu lumea, fă-l să iubească, să caute, să sufere şi să se bucure. Mai dă-ne o poveste!

  Like

 3. @eu – sa-mi dau palme de-am inteles, cine esti, care e legatura ta cu mine/cu ce-am scris eu pe aici? “ti-am scris doar pentru tine” – asta ar fi trebuit sa insemne ca era o discutie particulara? daca da, si esti cine cred eu, consider ca gaseai si alte mijloace sa-mi spui. de altfel nu vad de ce ar trebui sa ma menajez din a aproba comentariul. ce stii tu despre oameni ca mine?
  @cami – cu tine ce-i?

  Like

 4. Ce-ar fi sa iti revii tu, mah ala …”EU” cik. I-ai scris doar pt el, d-le sau d-sorule, ce naiba ai fi, dar asta e BLOG, adica o chestie public..ai vrut sa te afirmi prin minunata-ti aroganta? Ei bine, ai reusit! Te-ai facut de cacat..in mod PUBLIC!! Pune in rama totul apoi da-ti foc!
  Ai vrut sa-l SALVEZI sau ce ai vrut? Salveaza-te pe tine cat mai ai timp..! Read a fucking book, you fucking ass!! That could be a good start! An advice: pick an easy one, for the begining! 😉
  Cica ai vrut sa stie in ce stadiu e. :)):))=))=)) Maaaai Pocitan Ben Pehlivan ce esti, e intr-un stadiu pe care unul ca tine n-o sa-l perceapa veci ca n-are cum!!! Un om nu-l poate percepe pe un altul decat pana la nivelul propriei inteligente..so, nivelul asta la tine ar fi cel al “sinuciderii psihice”( inteliJENA..ăă..inteligenta sintagma, n-am ce zice!) ..well..what do you expect for?(adevarul e ca daca te mai obstinezi mult sa citesti bloguri de-astea exacerbat de inteligente pentru mințișoara ta, cam asta faci, fara sa-ti dai seama..).
  O mie una capete ca ale tale sa pui la un loc si tot nu aduni atatea sinapse si atatia neuroni, atata sensibilitate, ratiune, discernamant, iubire, talent si muuulte altele cate gasesti in acest om!!
  Asa ca revino-ti tu! Daca nu, sinucidere placuta..la propriu ca nush ce cauti pe planeta asta..loaza!!
  Ai vrut arogantze, Mr. Arogantzel, ia-ti de aici arogantă, sucker!

  Like

 5. Pt Cami: era o nunta si un tip a vrut sa-i faca o dedicatie muzicala unei tipe. Sa dus la D.J. si i-a spus dedicatia si numele fetei: „As dori sa-i dedici piesa «Who let the dogs out?» blondei de acolo din colț. O cheama Dănilă Camelia.”
  A urmat dedicatia: „Și acum piesa «Cine-o lăsat cînii afară?», cu dedicație specială pentru Cămilă Danelia!!!”
  Revino-ți draguțo! Mă rog..nu știu cît de drăguță ești. Dar superficilă..pffoioiooii..nu ne faci de rușine!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.