Un sentiment ciudat


Te trezești dintr-un somn fără vise și asta ți se pare inoportun. Îți stropești fața cu apă, încercând să îți dai seama cine ești și speri că vei descoperi pe parcurs. Te ștergi cu prosopul ce miroase a ieri, apoi îmbraci aceleași haine ponosite. Ieși din casă și pășești de parcă ai face pașii altcuiva. Pe stradă câinii te latră și îți amintești că ei nu latră niciodată după un om bun. E un sentiment ciudat – să îți amintească câinii cine ești. De parcă ar ști ei prea multe.

Străzile se lărgesc și te pierd, orașul nu îți mai vine bine. Te gândești să îl schimbi. Un nou început. Te gândești să nu te gândești la asta. Și totuși te gândești. Te decizi să mai târăști aceiași carcasă goală prin oraș, o vreme, până ce își va aminti timpul de tine.

Ajungi la muncă iar cafeaua cu gust de hârtie nu ajută. Sporește doar gustul de amar. Ceilalți robotesc în jur, ecouri menite să îți amintească că ești singur pe lume. Să îți amintească de o vreme în care corpul îți părea prea mic, o închisoare pentru un spirit infinit. E un sentiment ciudat să poți să îți amintești cine ai fost cu așa mult timp în urmă dar să pierzi din vedere cine ești acum. Și cum ai să fii mâine.

E noapte și îți cauți drumul spre acasă. Pășești greu, ca o marionetă cu ațele rupte a cărei unic scop este de a umple rafturile unui teatru de păpuși părăsit.Iar gândul ăsta te face să tresari. Îți dai seama că tu ești păpușa și păpușarul în același timp. Că depinde doar de tine să înnozi ațele și să te arunci înapoi în spectacolele lumii.

Ajungi acasă și te pui în pat. Curând te scufunzi în uitare, un somn inoportun, fără vise. O păpușă uitată de ea însăși pe raft.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.