Asteroidul, Gândacii și Regele


Un asteroid cu un diametru de 350 metri a trecut zilele acestea foarte aproape de Pământ. Foarte aproape însemnând aproximativ de trei ori distanța până la lună. Ce e interesant despre știrea asta e că asteroidul respectiv, poreclit “Bestia”, a fost detectat pentru prima dată abia în urmă cu o lună. În măsura în care fondurile pentru cercetarea spațiului se taie cam cu fiecare ocazie, rămâne de văzut cât timp ne va rămâne să facem ceva când vom descoperi un astfel de asteroid aflat pe o orbită cu adevărat periculoasă.


Începând de mâine, 10 iunie 2014, Earth Awakens, ultima parte din trilogia “The First Formic War” va fi disponibilă pe site-ul Barnes & Noble. Romanul se poate achiziționa în format digital, hardcover sau audiobook, în limba engleză. Rod al colaborării dintre Orson Scott Card și Aaron Johnston, trilogia ne duce cu 100 de ani înaintea evenimentelor descrise în Jocul lui Ender și urmărește eforturile pământenilor de a învinge flota invadatoare a gândacilor. Aștept cu nerăbdare concluzia seriei, cu atât mai mult cu cât primele 2 cărți mi s-au părut excelente.


De asemenea, în 3 iunie 2014, s-a lansat Mr. Mercedes, noul roman semnat de Stephen King. Romanul a fost foarte bine primit de critici, vorbindu-se despre el ca fiind diferit față de modul tradițional în care scrie King.  Catalogat drept un crime fiction, romanul se învârte în jurul lui Bill Hodges și o serie de crime provocate de la volanul unui automobil Mercedes. Așadar, păzea, there’s a killer on the road. Până ce Editura Nemira ne va bucura cu o traducere în limba română, romanul poate fi comandat de pe Amazon, doar în limba engleză.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.